Tip aangaande bouwgrond betaalbaar. Info hier!!

bouwgrondAls u tot de gelukkigen behoort die er in slagen betaalbare grond te verwerven om een eigen woonhuis te mogen construeren, mag u in de handjes klappen. Heel wat mensen dromen ervan om weleens een eigen woning te construeren. Doch dat lukt lang niet een ieder want bouwgrond is schaars en daarbij doorgaans enorm hooggeprijsd. Als u op zoek bent naar bouwgrond, dan is het wel zo handig om op de hoogte te zijn van de situatie in de omgeving waar u bouwterrein zoekt. Deze informatie kunt u onder meer traceren op het web, opdat u al enig idee krijgt over bedragen, locatie, voorwaarden en dergelijke.

Bouwgrond tarieven


De prijs van bouwgrond varieert heel sterk, waarbij u kunt bedenken aan bouwgrond van 50 euro per vierkante meter tot wel bijna duizend euro per vierkante meter.
• De kosten van bouwgrond zijn allereerst regionaal heel verschillend. In streken in Holland waar bouwterrein heel beperkt is zoals in de dichtbevolkte gebieden, is bouwterrein altijd heel wat prijziger dan in dunbevolkte gebieden. Denk hierbij aan het verschil Zuid-Holland versus Groningen.
• Bovendien speelt de grootte van de kavel een rol. U betaalt per vierkante meter, dus het mag duidelijk zijn dat een grote kavel prijziger is dan een kleine.

Indien u echter in vastgoed een bepaalde wijk een kavel van 300 vierkante meter vergelijkt met een kavel van 1200 vierkante meter, dan zal de koopprijs per vierkante meter van de grote kavel dikwijls wat lager zijn.
• Ook het bestemmingsplan speelt een rol. Koopt u grond in een villawijk, dan zal de prijs per vierkante meter veelal hoger zijn dan de koopprijs in een normale buitenwijk.
• De prijs van bouwterrein op het land en buiten de bebouwde kom, is doorgaans lager dan in een gewilde woonomgeving in een dorp of stad.
• Wanneer de grond al bouwrijp is gemaakt, is de prijs per vierkante meter hoger dan indien u dit zelf nog moet regelen.
• De vorm van het bouwterrein en de locatie van de bouwgrond spelen ook een rol. Van een lang smal perceel zal de vierkante meter prijs lager zijn dan van een mooie rechthoek, ook al ligt deze bouwgrond in dezelfde straat. Een achtertuin op het zuiden is meer gewild dan op het noorden, dus ook dit heeft weleens invloed op de prijs.

Verkoopprijs bouwterrein en bouwen


goedkope bouwgrondDe prijs van de bouwgrond die gevraagd wordt kent u, zodoende als u er in slaagt een stuk bouwterrein te vinden, dan kunt u controleren of de prijs van het bewuste kavel bouwgrond vergelijkbaar is met percelen in dezelfde omtrek. Doch let ook op de volgende aspecten, want die kunnen als u gaat bouwen nog prijsverhogend werken. Ga zorgvuldig na of de bouwgrond niet verontreinigd is, want als u een betaalbaar stuk bouwgrond koopt wat daarna verontreinigd blijkt te zijn en schoongemaakt moet worden, dan zou u wel eens duurder uit kunnen zijn dan u gedacht had. Vraag bij de bewuste gemeente de bouwvoorschriften na, die kunnen de koopprijs van een te bouwen woning ook hoger maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *